9 Ağustos 2009 Pazar

neden erken boşalma

Erken boşalma, erkek cinsel işlev bozuklukları içinde en sık görülenidir. Erkeğin cinsel birleşme olmadan veya birleşmeden sonra kısa bir zamanda boşalmasıdır. Genellikle birleşmeden sonraki iki dakika içinde oluşan boşalmalar, erken boşalma olarak kabul edilir. Hem meni vajen içerisine atılamadığından kısırlığa yol açması hem de çiftlerin cinsel hayatını olumsuz etkilediği için önemli bir problem olarak ortaya çıkar. Yapılan çalışmalar ve istatistikler ortalama alınarak çıkarılan sonuçlar genel değerler olarak kabul edilebilir.

Buna göre:


- Penis vajinaya girmeden önce boşalma olursa ileri derecede erken boşalma

- Penis vajinada iken 1 dakika veya daha altı zamanda boşalma orta derece erken boşalma

- Penis vajinada iken 1 ila beş dakika arası boşalma erken boşalma olarak kabul ediliyor.

Genelde ilk ilişkilerde erken boşalma yaşanabilir. Bu strese bağlıdır. Bu stres durumu uzun sürerse, erken boşalma da bir müddet sonra devamlılık kazanır. Bazı olgular ise organik bir nedene dayanır. Yani penisin sinirsel uyarımında hassasiyet artmıştır. Neticede daha birkaç hareket ile meni boşalmaktadır.

Bir çok erkek, cinsel yaşamlarının başlangıcında kurdukları cinsel ilişkilerde, özellikle para karşılığı kurulan ilişkilerde kısıtlı sürede, çabuk boşalmaya özendirilir. Çok az genç erkeğin,düzenli bir cinsel yaşamı, boşalma denetiminin öğrenilmesi için uygun bir ortamı olabilir. Bu uygunsuz koşullar, erkeğin erken boşalmayı öğrenmesine yol açabilir. Genellikle erkeğin yaşı ilerleyip, cinsel deneyimi arttıkça, boşalma denetimi kendiliğinden kazanılır. Erken boşalma terimi, aslında söz konusu olan cinsel işlev bozukluğunu doğru tanımlamaktan uzaktır. Yukarıda anlattığımız sorunu istemsiz ya da denetimsiz boşalma olarak adlandırmak daha doğru olurdu. Ancak bu alanda kullanılan terim henüz erken boşalmadır.
Belki biraz da bu adlandırma hatasıyla bağlantılı olarak, erken boşalma tedavisi için önerilen yöntemlerin çoğu etkisiz kalır

Hiç yorum yok:


Hakkımda

ülkemizde bu cinselik konuları devamlı üzeri kapalı kalmışdır aslında ilkokuldan eyitim verilmeli bana göre eyitimli toplum herkonuda ilerde olur ,,,,okudunuz yazılar zizi gerçekden aydınlatdı ise yorumlarınzı bekliyorum varsa ,,,bilginiz yorumda yazın ,,yayınlansın saygılarımla