15 Ağustos 2009 Cumartesi

bayanlarda organzmda sorunlar

Cinsel uyarılmadan sonra, orgazm olmaktaki zorlukları içeren bir durumdur. Oldukça yaygın olarak görülür. Ancak yaklaşık %15 kadın bu durumdan şikayetçi olduğunu söyleyebilir. Orgazm olduğunu söyleyen kadınların ise girdikleri ilişkilerin ancak %50-70 inde tam boşalabilmektedirler.

Orgazm Nedir?

Cinsel uyarılmadan sonra, vücutta hissedilen yoğun bir fiziksel rahatlamanın yanında rahim tabanındaki kasların da istemsiz bir şekilde ritmik olarak kasıldığı bir durumdur. Bazı kadınlar bu kasılmaları gerçekten hissedebilir. Bazıları ise tam olarak hissetmeyebilirler. Orgazmı, karıncalanma, küçük sızı şeklinde tarif edenlerin yanında, içinde havai fişek patlaması şeklinde tarif edenler de vardır. Orgazmın yoğunluğu ve sayısı kadından kadına değiştiği gibi orgazma ulaşmak için gereken uyarının miktarı da değişik olur. Ayrıca yaş, var olan hastalıklar ve alınan ilaçlar da orgazmı etkileyen faktörlerdir. Cinsel hayatınızdaki boşalma durumu sizi mutlu ediyorsa bir sorun yok demektir. Ancak orgazm olamama veya yoğunluğu ile ilgili bir sıkıntınız varsa doktorunuza danışmanızda fayda vardır. Yapacağınız bazı değişiklikler ve seks terapisinin size faydası olabilir.,

Vajina enfeksiyonu; vajinada kızarıklık, kaşınma, akıntı ve ağrıyla seyreden bir hastalıktır. Genelde vajinada normalde bulunan bakteri dengesinin bozulması yada bir enfeksiyon nedeniyle gelişir. Bazen menapozdan sonra, azalan östrojen seviyesi nedeniyle de gelişebilir.

En sık vajina enfeksiyonu yapan nedenler şöyledir;

* Bakteriyel vajinitler: Bu tip vajinitler genelde normalde vajinada bulunan mikroorganizmalardan birinin aşırı çoğalması nedeniyle gelişirler. Böylece buranın doğal dengesi bozulur. Bazen gebe kadınlar farkında olmadan bakteriyel vajinit geçirebilirler.
* Mantar enfeksiyonları: Aslında normalde burada bulunan Kandida albikans dediğimiz mantar bu tip vajinite neden olmaktadır. Yaklaşık olarak kadınların %75 i, tüm hayatları boyunca bu mantar enfeksiyonunu bir kez geçirirler.
* Trikomonas enfeksiyonu: Bir çeşit parazit olan bu mikroorganizma, genellikle cinsel yolla bulaşır.
* Atrofik vajinit: Menapozdan sonraki dönemde östrojen seviyesinin azalması ile oluşur. Vajina dokusu daha ince ve daha kuru hale gelir. Bu da kaşıntı, yanma ve ağrıya sebep olur.

Belirti ve Bulguları Nelerdir?

* Vajinadaki akıntının renginde, kokusunda veya miktarında değişiklik olması

* Vajinada kaşıntı yada rahatsızlık hissi,

Vajina anatomisinde, vajina girişinde cinsel ilişki sırasında kayganlığı ve ıslaklığı sağlayan bartolin (bartholin) ve skene adında bir takım bezler mevcuttur. Cinsel uyarılma ile birlikte bu bezler salgılarını salgılayarak cinsel birleşmenin kolay bir şekilde gerçekleşmesini sağlarlar. Vajinanın ıslanması (sulanması) durumuna “lubrikasyon” denilmektedir. Lubrikasyon cinsel ilişkiyi kolaylaştırarak daha keyifli bir hale gelmesine yol açar.

Cinsel tatminin az olması, cinsel isteksizlik, cinsel ilişkide uyarılma güçlüğünün olması, eşe olan ilgisizlik, stres gibi durumlarda vajinada kuruluk ortaya çıkabilir.

Yine, gebelik, emzirme ve menopoz dönemlerinde hormonal etkilere bağlı olarak vajinal kuruluk sık olarak görülebilmektedir. Ayrıca kullanılan ilaçlar, vaginal fitiller, vagina içindeki enfeksiyonlar, vajinal duş alma v

Hiç yorum yok:


Hakkımda

ülkemizde bu cinselik konuları devamlı üzeri kapalı kalmışdır aslında ilkokuldan eyitim verilmeli bana göre eyitimli toplum herkonuda ilerde olur ,,,,okudunuz yazılar zizi gerçekden aydınlatdı ise yorumlarınzı bekliyorum varsa ,,,bilginiz yorumda yazın ,,yayınlansın saygılarımla